Jubileumboek schrijven voor bedrijf

Zó werkt het

Een jubileumboek voor bedrijf, gemeente, vereniging of jubilaris, is anders dan een jubileumboek dat in familie- of vriendenkring wordt gedeeld. Als directeur, bestuur of gemeente wilt u graag dat het boek past binnen uw huisstijl en recht doet aan uw visie of boodschap. Een boek waarin het persoonlijke en zakelijke in evenwicht is en waarmee u voor de dag kunt komen!

Stap 1: Kennismaken

Na uw aanvraag maak ik eerst kennis met u. Ik hoor graag wat uw wensen zijn en samen stellen we een plan op. We bespreken onder andere:

  • Wat voor soort jubileumboek u wilt
  • Wie de doelgroep is
  • Welke informatie beschikbaar is
  • Wat voor archief- en beeldmateriaal u heeft
  • Wie u wilt laten interviewen
  • Welke extra's u wilt, zoals research of een fotoshoot
  • En niet onbelangrijk: wat de deadline is voor uw jubileumboek

Op basis hiervan maak ik een offerte waarin staat wat we hebben besproken, wat u van mij mag verwachten en wat het eindproduct zal zijn. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van uw wensen, gemiddeld een half jaar nodig is voor de vervaardiging van een zakelijk jubileumboek.

Stap 2: Aan de slag

En dan…. gaat het beginnen: ik ga aan de slag! Ik verzamel en inventariseer de beschikbare documenten, het beeld- en archiefmateriaal. Zo nodig doe ik extra onderzoek. Ik voer gesprekken met de betrokkenen en werk hun verhalen uit. Door middel van gerichte vragen breng ik structuur in hun verhaal. Interviews kunnen telefonisch, via internet, schriftelijk of op locatie, plaatsvinden. 

Het verzamelde materiaal ga ik optekenen in de vorm van een prettig leesbaar boek, voorzien van duidelijke hoofdstukken en geïllustreerd met foto’s en documenten uit uw eigen archief. 

Stap 3: Lezen en aanpassen

Zodra het boek in concept klaar is, kunt u het lezen en krijgt u de tijd om opmerkingen te maken. Het is belangrijk dat u zich helemaal kunt vinden in de inhoud, want het is immers úw verhaal. Na het verwerken van uw  opmerkingen, krijgt u het aangepaste document opnieuw te lezen. 

Stap 4: Naar de drukker

Pas wanneer u tevreden bent, gaat het boek naar de drukker voor een proefdruk. Vervolgens krijgt u voor het eerst het boek in handen. Een heel spannend moment! Het kan zijn dat een foto toch niet helemaal zo uitpakt als u had gewenst, of dat een kleine correctie nodig is. Die verwerk ik voor de derde en laatste keer. Opnieuw gaat het concept naar de drukker.

Stap 5: Het boek is klaar!

En dan is het boek echt definitief. Als eindproduct krijgt u een prachtig gedrukt, hardcover jubileumboek over uw bedrijf, gemeente of vereniging, voorzien van foto's uit uw eigen archief. Als dat geen reden voor een feestje is!

Meer weten?