Jubileumboek

Een jubileumboek is een boek dat je laat maken voor een bepaalde gelegenheid. Hebben u of uw ouders iets te vieren? Dan kan ik helpen met het maken van een jubileumboek om deze speciale gebeurtenis nooit meer te vergeten. Drie voorbeelden:

Koperen- zilveren- gouden bruiloft

Binnenkort vieren uw ouders of grootouders een huwelijksjubileum. U wilt uw ouders in het zonnetje zetten en een persoonlijk en uniek cadeau geven. Speciaal voor deze gelegenheid kan ik een jubileumboek maken met daarin hun levensverhaal, hun eerste ontmoeting, verkeringstijd en huwelijk. De eerste woning, de komst van kinderen, werk en gezin. Hoe kijken zij op hun huwelijk terug? Wat waren de hoogtepunten en hoe is het nu? 

Het boek kan aangevuld worden met persoonlijke boodschappen, foto's en herinneringen van kinderen en kleinkinderen, andere familieleden en goede vrienden.

Reünie 

U denkt nog vaak terug aan de jongens uit uw voetbalelftal waarmee u ieder jaar kampioen werd. Wat zou het leuk zijn om ze nog eens te ontmoeten en herinneringen op te halen. Een reünie is een prachtige gelegenheid om een jubileumboek samen te laten stellen. Een boek vol verhalen over die mooie tijd. Hoe kijkt iedereen daarop terug en hoe is ieders leven verlopen? 

In dit jubileumboek krijgt iedere deelnemer een eigen hoofdstuk. Interviews kunnen telefonisch, via internet, schriftelijk of op locatie thuis plaatsvinden. Andere mogelijkheden: 

  • School- of klassenreünie
  • Familiereünie
  • Vriendenreünie
  • Werkgerelateerde reünie

Verjaardag

U, of een van uw (groot)ouders wordt 75 jaar. Een mijlpaal. En een bijzondere gebeurtenis vraagt om een bijzonder cadeau. Laat de memoires van uw vader, moeder, opa of oma optekenen in een levensboek om deze verjaardag een gouden randje te geven. Een prachtig naslagwerk dat keer op keer op tafel komt om samen te bekijken en tot mooie gesprekken leidt.

 

Of laat uw kinderen en kleinkinderen hun herinneringen vertellen. Dan wordt het een boek vol verhalen van iedereen die om u geeft. 

Voorwoord uit het boekje dat ik maakte voor mijn moeders tachtigste verjaardag

Klik op de afbeelding om te vergroten

Meer weten?

Zó kan ik u helpen met een jubileumboek voor uw bedrijf, gemeente, vereniging of jubilaris

Bedrijfsjubileum

Bedrijfsgeschiedenis

Binnenkort bestaat uw bedrijf een respectabel aantal jaren. Tijd voor een feest! U wilt uw bedrijf in het zonnetje zetten en (oud)medewerkers, collega's of zakenrelaties een uniek cadeau geven. Speciaal voor deze gelegenheid kan ik een jubileumboek maken, waarin de geschiedenis van uw bedrijf aan de hand van verhalen, documenten en foto's uitgebreid wordt beschreven.

Hoe is het allemaal begonnen, welke ontwikkelingen heeft het bedrijf doorgemaakt en hoe kijken u en uw (oud)werknemers daarop terug? Wie is van grote invloed gebleken, wat waren de hoogte- en dieptepunten en waarom doen relaties graag zaken met u?

In dit bijzondere jubileumboek vol anekdotes brengen verhalen van betrokkenen de geschiedenis van uw bedrijf opnieuw tot leven, wordt er stilgestaan bij het heden en vooruitgekeken naar de toekomst. 

Jubilaris

Uw medewerker gaat met pensioen of is veertig jaar in dienst. U wilt hem of haar in het zonnetje zetten en verrassen met een persoonlijk cadeau. Speciaal voor deze gelegenheid kan ik een jubileumboek maken, met het feestvarken als hoofdpersoon. Collega's, directie en oud-medewerkers delen in dit boek vol anekdotes hun herinneringen aan de jubilaris. 

Gemeente

Uw gemeente heeft een eeuwfeest te vieren. Een uitgelezen moment om in de geschiedenis van uw stad of dorp te duiken. Ook kunt u markante inwoners, verenigingen, bijzondere vrijwilligers, de oudste inwoner en (oud)burgemeester laten interviewen. Zo geeft een jubileumboek, vol verhalen, foto's en herinneringen, dit feest een gouden randje. 

Vereniging

Bestaat uw vereniging binnenkort 40 jaar? Laat de (ontstaans)geschiedenis vastleggen in een jubileumboek, vol verhalen van (oud)coaches, trainers, spelende leden en bestuur. Natuurlijk geïllustreerd met archief- en beeldmateriaal. 

Meer weten? 

'Als je het opschrijft, staat het meteen op papier ook' - Gerard Reve