Een levens- of jubileumboek schrijven

drukkerij pumbo schriven levensverhalen interview

Zó werkt het

Stap 1: Kennismaken 

Na uw aanvraag maken we eerst kennis met elkaar. Ik hoor graag wat uw wensen zijn en samen stellen we een plan op. We bespreken onder andere:

  • Wat voor soort levensboek u wilt
  • Welke informatie al beschikbaar is
  • Wat voor beeldmateriaal u heeft
  • Wie u mogelijk nog meer wilt laten interviewen
  • Welke extra's u wilt
  • En niet onbelangrijk: wat de deadline is voor uw levensboek

Op basis hiervan maak ik een offerte waarin staat wat we hebben besproken, wat u van mij mag verwachten en wat het eindproduct zal zijn. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. 

 

Stap 2: Aan de slag

En dan…. gaat het beginnen: we gaan samen aan de slag! Ik kom naar u toe, u vertelt, ik luister, vraag en schrijf. In één of meerdere gesprekken krijgt uw levensverhaal vorm. Door middel van gerichte vragen breng ik structuur in uw verhaal. Dit persoonlijke verhaal ga ik optekenen in de vorm van een prettig leesbaar boek, voorzien van duidelijke hoofdstukken en geïllustreerd met foto’s uit uw eigen fotoalbum. Misschien zelfs compleet met stamboom of korte familiegeschiedenis! 

 

Stap 3: Lezen en aanpassen

Zodra het boek in concept klaar is, kunt u het lezen en krijgt u de tijd om opmerkingen te maken. Het is belangrijk dat u zich helemaal kunt vinden in de inhoud, want het is immers úw verhaal. Na het verwerken van uw opmerkingen, krijgt u het aangepaste document opnieuw te lezen. 

 

Stap 4: Naar de drukker

Pas wanneer u tevreden bent, gaat het boek naar de drukker voor een proefdruk. Vervolgens krijgt u voor het eerst uw boek in handen. Een heel spannend moment! Het kan zijn dat een foto toch niet helemaal zo uitpakt als u had gewenst, of dat een kleine correctie nodig is. Die verwerk ik voor de derde en laatste keer. Opnieuw gaat het concept naar de drukker.

 

Stap 5: Uw boek is klaar!

En dan is het boek echt definitief. Als eindproduct krijgt u een prachtig gedrukt, hardcover boek over uw eigen leven, voorzien van foto's uit uw eigen archief, schreven in de ik-vorm. Als dat geen reden voor een feestje is!

 

Jef vertelt over zijn werk bij de Snip en Snap Revue

Meer weten?