Uw leven opgeschreven 

 

Biografie levensverhaal schrijven
Uw leven opgeschreven fotoalbum biografie levensverhaal
Fotoalbum levensverhaal schrijven

Wat is een levensboek?

Een levensboek is een boek dat gebaseerd is op uw eigen leven, geschreven in uw eigen woorden. Door middel van persoonlijke gesprekken bij u thuis aan de keukentafel, schrijf ik uw levensverhaal. Samen halen we herinneringen op aan uw jeugd, gezin, werk, vriendschappen en relaties en staan we stil bij belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Uw schoolperiode, uw eerste liefde of de geboorte van uw kinderen.

Natuurlijk komen ook de fotoboeken op tafel en mag er altijd iemand aanschuiven. U vertelt, terwijl ik luister, vraag en schrijf. Uw levensverhaal teken ik op in een overzichtelijk document met hoofdstukken, waarin alle thema's uit uw leven aan bod komen. Uiteraard blijft u altijd de regie houden over de inhoud. 

Het eindresultaat is een boeiend, prettig leesbaar boek vol verhalen en herinneringen, geïllustreerd met foto's uit uw eigen fotoalbum, om te delen met anderen.

Voor wie?

Veel mensen willen hun levensverhaal laten vastleggen. Heel begrijpelijk. Misschien denkt ook u er al jaren aan, of vragen uw kinderen regelmatig: 'Mam, vertel eens, hoe ging dat nou vroeger?'

Toch is zelf schrijven moeilijker dan gedacht. Want waarover ga je schrijven en hoe zorg je dat er lijn komt in je verhaal? Bovendien vragen veel mensen zich af: is mijn verhaal eigenlijk wel boeiend genoeg? Dan kan ik u geruststellen: achter ieder mens zit een uniek verhaal. U zult er versteld van staan wat u allemaal te vertellen hebt! 

Waarom?

Zou u een levensboek laten maken?

  • Allereerst voor uzelf. Vertellen over vroeger brengt herinneringen opnieuw tot leven, geeft stof tot nadenken en leidt tot mooie gesprekken. Met kinderen, kleinkinderen, vrienden of naaste omgeving.
  • Voor uw geliefden, kinderen of kleinkinderen. Uw persoonlijke levensgeschiedenis is voor hen een waardevol document. Het verhaal kennen van je eigen vader of moeder, opa of oma, is goud waard. Met uw leven in boekvorm blijft uw geschiedenis voor altijd bewaard. 
  • Voor uw partner of ouder met dementie. 
  • Tenslotte: uw verhaal is een kostbaar tijdsdocument in een snel veranderende wereld. Het verhaal van 'gewone mensen' geeft een andere kijk op de geschiedenis en leidt tot meer begrip en kennis óver de geschiedenis. 
Biografie levensverhaal schrijven

Soorten levensboeken

Levensboeken zijn er in alle soorten en maten. Er zijn lange levensverhalen en korte. Complete biografieën en boeken over één specifieke gebeurtenis. Boeken met foto's en met alleen tekst. Er zijn boeken op thema en boeken die chronologisch door de tijd heen gaan. Kortom, uw levensboek is heel persoonlijk en wordt net zo uniek als uw verhaal zelf. Een greep uit diverse mogelijkheden en onderwerpen:

 

  • Biografie, levensverhaal 
  • Levensmissie of boodschap
  • Een boek over werk of carrière
  • Een boek over een specifieke gebeurtenis
  • Een boek over een bepaalde periode 
  • Een boek over een bepaald onderwerp

U wilt uw levensverhaal laten opschrijven om iets na te laten

aan uw kinderen en kleinkinderen.

OF

U wilt uw ouders of grootouders

een levensboek cadeau geven

Meer weten?

'De enige plicht die we tegenover de geschiedenis hebben, is haar te beschrijven'

- Oscar Wilde -